Porchester Crematorium

Project Category
Sector: Public Sector
Clients: Portsmouth City Council
Value: £360,000

The refurbished works completed were:-

The Vestibule
The entrance and lobby door heights were raised and new doors manufactured to then be installed to meet the clients requirements. Redecorated, carpeted and installation of new lighting.

The South Chapel
Existing openings and columns adjoining the conservatory area were adjusted to accommodate wall panels.

New architraves and skirting were manufactured to match the existing on the feature wall of the chapel. The existing fittings were removed to accommodate new hardwood upstand, a feature panel of African ayous was installed with a new removable white cross.

In addition to this, the main walls within the chapel were clad with a hardwood cladding system which incorporated LED feature lighting and enclosed mechanical and electrical services.

New shelving units were manufactured and installed to either side of the chapel and reconfiguration of the existing screens and pews in the chapel. The reconfiguration of the pews was to create an area for the relocation of the organ from the front to the rear of the chapel.

The existing floor finishes were replaced and the ceilings and walls were repainted to match the vestibule area.

+44 (0)23 8025 2931

    Main Switchboard

vear@veargroup.com